Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Basic Instinct 2' ook in Nederland gekuist

Shownieuws

Nederlandse bioscoopbezoekers krijgen net als de rest van de wereld geen lesbische seks met Sharon Stone te zien. Nederland vertoont de gecensureerde versie.

Nederlandse bioscoopbezoekers krijgen net als filmliefhebbers in de rest van de wereld geen lesbische seks met Sharon Stone te zien. Aanvankelijk wilde de Nederlandse distributeur Independent Films de ongecensureerde versie van Basic Instinct 2 vertonen. De Amerikaanse filmstudio heeft echter bepaald dat wereldwijd maar één versie mag worden geprojecteerd.

Omdat de Amerikaanse filmkeuring de film niet geschikt vond voor jongeren onder de 17 jaar, heeft de producent een afgezwakte montage gemaakt van 'Basic Instinct 2: risk addiction'. De film draait vanaf 30 maart in de Nederlandse bioscopen.

De 48-jarige Stone speelt ook in het tweede deel de rol van Catherine Trammell. Het eerste deel uit 1992 was voor Amerikanen onder de 17 alleen onder begeleiding van een volwassene te zien. Een reden daarvoor was een beruchte scène waarin Stone haar benen over elkaar slaat, waarbij haar kruis te zien is.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen