Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Courtney Love wil Pete Doherty van drugs afhelpen

Shownieuws

Courtney Love is de aangewezen persoon om rocker Pete Doherty van zijn drugsverslaving af te helpen. Ze denkt dit omdat ze zelf ook verslaafd is geweest.

Courtney Love is de aangewezen persoon om rocker Pete Doherty van zijn drugsverslaving af te helpen. De Britse krant Daily Star meldt vrijdag dat de zangeres dit denkt omdat ze zelf ook verslaafd is geweest. Love probeert momenteel clean te blijven omdat ze de voogdij over haar dochter Francis Bean wil terugkrijgen.

De 41-jarige Love raakte geïnspireerd door een gesprek met Carl Barat, met wie Doherty in de band The Libertines heeft gezeten. Barat zegt in de krant dat hij Love op het hart heeft gedrukt dat zij de enige is die Doherty kan helpen. "Courtney bevindt zich eindelijk in een positie waarin ze mensen kan helpen die net als zij hebben geleden", zegt Barat. "Ze ziet zichzelf terug in Pete en wil niet dat hij op dezelfde manier aan zijn einde komt als Kurt. Ze weet dat de meeste verslaafden alleen advies aannemen van iemand die ook verslaafd is geweest."

De blonde zangeres is ervan overtuigd dat zij Doherty kan helpen met verhalen uit haar eigen leven. "Iemand moet je vertellen op wat voor manier je je gedraagt, en je moet daarnaar luisteren", zegt Love in de krant. De weduwe van Nirvana-zanger Kurt Cobain was verslaafd aan drank en heroïne en is meerdere malen gearresteerd. Zo werd ze opgepakt voor het aanvallen van een fan en wegens illegaal drugsbezit.

In september vorig jaar werd Love veroordeeld tot een verblijf van 180 dagen in een afkickkliniek. Vanaf november mocht zij het afkickprogramma thuis volgen. Dat programma is begin februari een maand vervroegd beëindigd door de rechter, omdat de rockster haar verslaving inmiddels onder controle zou hebben.

De 26-jarige Doherty is onder meer twee keer aangeklaagd voor het bezit van heroïne, twee keer wegens bezit van cocaïne en drie keer wegens het voorhanden hebben van cannabis. In december en januari werd hij betrapt met de verdovende middelen op zak. Ook is hij aangeklaagd wegens het mishandelen van een fan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen