Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Martine Bijl maakt Nederlandse versie 'The Wiz'

Shownieuws

Martine Bijl werkt aan de Nederlandse vertaling van de Broadway-musical 'The Wiz'. De nieuwe musical iss gebaseerd op de Broadway-productie.

Martine Bijl werkt aan de Nederlandse vertaling van de Broadway-musical 'The Wiz'. De nieuwe musical van Joop van den Ende Theaterproducties is gebaseerd op de Broadway-productie en geïnspireerd door de film 'The wiz' met Diana Ross en Michael Jackson.

De musical 'The Wiz' is een bewerking van 'The wizard of Oz', die in 1903 voor het eerst op Broadway is opgevoerd. Het verhaal gaat over Dorothy, in de Nederlandse bewerking gespeeld door Nurlaila Karim, die in het vreemde land van Oz belandt. Ze gaat op zoek naar de tovenaar van Oz (Danny de Munk), die haar kan vertellen hoe ze de weg naar huis kan terugvinden.

Martine Bijl begon haar carrière in 1965 als zangeres. Sinds 1982 maakte ze diverse shows. Ook schreef ze liedteksten, kinderboeken en grote gedeeltes voor haar eigen theaterproducties. Eerder vertaalde ze de musicals '42nd Street' en 'The Lion King'. In 2002 kreeg Bijl de Musical Award voor 'beste vertaling' voor 'Aïda'. 'The Wiz' gaat op 10 september in première in het Beatrix Theater Utrecht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen