Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Leif Garrett wil thuis afkicken

Shownieuws

Leif Garrett heeft de rechtbank verzocht hem te ontslaan uit de afkickkliniek waar hij ruim een maand heeft doorgebracht. Hij wil bij zijn zieke moeder zijn.

(Novum/AP) - Leif Garrett heeft de rechtbank verzocht hem te ontslaan uit de afkickkliniek waar hij de afgelopen 42 dagen heeft doorgebracht. Het voormalige Amerikaanse tieneridool wil thuis afkicken, zodat hij bij zijn zieke moeder kan zijn. De rechter had donderdag weinig medelijden en heeft bepaald dat de acteur nog minimaal een maand in de kliniek moet blijven.

Garrett vindt zelf dat hij wel weer 'op het rechte pad is'. Hij verklaarde na de hoorzitting in Los Angeles dat hij drugs heeft gebruikt, omdat hij zo bezorgd was over zijn moeder. Het is niet bekend aan welke ziekte zij lijdt.

Garrett is veroordeeld tot een verblijf in de afkickkliniek, omdat hij tijdens zijn proeftijd met drugs op zak werd betrapt. Hij koos vrijwillig voor afkicken in een kliniek om een gevangenisstraf te voorkomen. De proeftijd kreeg hij opgelegd toen hij in 2004 met cocaïne op zak was betrapt.

De Amerikaanse acteur en zanger is daarna opnieuw vervolgd voor het bezit van heroïne. Begin dit jaar werd Garrett gearresteerd toen hij zonder kaartje in de metro wilde stappen. Daarbij vonden agenten heroïne in zijn zakken. Garrett houdt vol dat hij onschuldig is. Het is niet bekend wanneer deze zaak voor de rechter komt.

De acteur zweert dat hij nooit meer zal worden opgepakt. Amerikaanse criminelen worden in een oranje pak op de foto gezet. "Oranje staat me niet", vindt Garrett. "Ik ben weer op het rechte pad. In plaats van het zandweggetje waar ik op liep, sta ik nu weer op asfalt."

Garrett maakte tientallen cd's en scoorde een hit met het nummer 'I was made for dancing'. Ook was hij te zien in films als 'The outsiders' en 'Walking tall'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen