Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Ice age 2' behaalt recordopbrengst in Nederland

Shownieuws

De film 'Ice age 2' heeft in Nederland in een verkooprecord neergezet. De animatiefilm haalde met 1,27 miljoen euro het beste openingscijfer van dit jaar.

De film 'Ice age 2: the meltdown' heeft in Nederland in een verkooprecord neergezet. De animatiefilm haalde met 1,27 miljoen euro het beste openingscijfer van dit jaar. Dat blijkt uit cijfers die de Dutch Film Distributors' Association maandag bekendmaakte. In de Verenigde Staten behaalde 'Ice age 2' in het openingsweekend een opbrengst van 57,6 miljoen euro.

De openingscijfers van 'Ice age 2' zijn de beste die een animatiefilm in Nederland buiten de vakantieperiodes behaalde. De tekenfilm 'Shrek 2' haalde twee jaar terug, tijdens de zomervakantie, de beste openingscijfers ooit. 'Ice age 2' bezet nu de tweede plaats.

De afgelopen week was 'Inside man' de op één na best bekeken film in de Nederlandse bioscopen. De opbrengst van 775 duizend euro voor de film van regisseur Spike Lee steekt schril af tegen de 1,27 miljoen euro van 'Ice age 2'. 'V for vendetta' staat met 240 duizend euro op de derde plaats.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen