Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sexy Sharon Stone trekt nauwelijks publiek

Shownieuws

'Basic instict 2' kwam dit weekeinde niet verder dan de tiende plaats in de Amerikaanse box office. 'Ice age: the meltdown' was de best bezochte film.

(Novum/AP) - Een ijspriem, een bloot been en een doorzichtig bloesje ten spijt: 'Basic instinct 2' kwam dit weekeinde niet verder dan de tiende plaats in de Amerikaanse box office. De erotische thriller haalde een schamele 3,2 miljoen dollar op (2,6 miljoen euro). Filmstudio Sony spreekt de hoop uit dat de film aftrek vindt in videotheken en op dvd.

Critici spaarden de 47-jarige hoofdrolspeelster Sharon Stone evenmin. In vrijwel alle recensies wordt de film een slap aftreksel genoemd van het origineel uit 1992. Het product van regisseur Paul Verhoeven, met Michael Douglas in de mannelijke hoofdrol, wordt beschouwd als een klassieker.

Een warm onthaal was er wel voor 'Ice age: the meltdown'. Ouders trokken massaal met hun kinderen naar de bioscoop. Met een opbrengst van 70,5 miljoen dollar (bijna 60 miljoen euro) was de animatiefilm de beste bezochte productie van het weekeinde. Het was ook de film die dit jaar het meeste opleverde in het openingsweekeinde.

Op de tweede plaats in de box office staat 'Inside man'. De thriler, met Denzel Washington, Jodie Foster en Clive Owen, bracht in zijn tweede weekeinde bijna zestien miljoen dollar op. Dat is bijna dertien miljoen euro.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen