Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hiphop-superkoppel na zeven jaar uit elkaar

Shownieuws

Het zogeheten hiphop-superkoppel Russell Simmons en Kimora Lee gaan na een huwelijk van zeven jaar officieel uit elkaar. Ze blijven wel zakelijke partners.

Het zogeheten hiphop-superkoppel Russell Simmons en Kimora Lee gaan na een huwelijk van zeven jaar officieel scheiden. In een verklaring laten de twee weten dat ze al een tijdje uit elkaar zijn, maar nog wel in hetzelfde huis woonden. Dat meldt de Britse omroep BBC zaterdag.

Simmons is medeoprichter van Def Jam Records. Lee is model en oprichter en ontwerper van kledinglabel Baby Phat. Het stel heeft twee dochters, Ming Lee en Aoki Lee. Simmons en Lee zijn partners in verschillende grote bedrijven. Hun imperium beslaat muziek, mode, yoga, sieraden en cosmetica. Zij zetten hun samenwerking op zakelijk gebied voort. Daarnaast blijven ze 'toegewijde ouders en vrienden die veel liefde en bewondering voor elkaar hebben', zegt Simmons.

Russell Simmons wordt beschouwd als pionier in de hiphopindustrie. In 1984 richtte hij Def Jam op, het eerste platenlabel dat zich bezighield met rapmuziek. Zo stonden Run DMC, The Beastie Boys en Public Enemy er onder contract. In 1999 verkocht hij het bedrijf voor honderd miljoen dollar (ruim 82 miljoen euro) aan Universal Music Group. Zijn vermogen wordt geschat op ongeveer vijfhonderd miljoen dollar (412 miljoen euro).

Russell leerde zijn stukken langere vrouw Kimora kennen toen zij als model meeliep tijdens de New York Fashion Week. Ze is hoofd van het succesvolle modelabel Baby Phat en heeft een eigen sieraden- en cosmeticalijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen