Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fansite meldt platendeal Kane in Amerika

Shownieuws

De Nederlandse rockgroep Kane heeft een platencontract in de Verenigde Staten. De band heeft getekend bij SonyBMG USA. Dat meldt althans de fansite van Kane.

De Nederlandse rockgroep Kane heeft een platencontract in de Verenigde Staten. De band heeft getekend bij SonyBMG USA. Dat meldt althans de fansite van Kane zaterdag. De bandleden hebben nooit onder stoelen of banken gestoken door te willen breken in de VS, al benadrukten ze wel dat Amerikaans succes niet bepalend is voor hun geluk.

De Nederlandse en de Amerikaanse tak van SonyBMG werken samen aan de lancering van de band in Amerika. De eerste single die in de VS wordt uitgebracht is waarschijnlijk 'Scream'. Een volledig album komt pas volgend jaar uit. De laatste plaat van de band van Dinand Woesthoff, 'Fearless', werd voor een groot deel opgenomen in een studio in Los Angeles. Het werd toen niet in de VS uitgebracht; wel in Zwitserland, Engeland, België en Duitsland.

Kane, dat naast Woesthoff bestaat uit gitarist Dennis van Leeuwen en drummer Martijn Bosman, brak in 1999 door met de single 'Where do I go now'. Het debuutalbum 'As long as you want this' stond anderhalf jaar in de albumhitlijsten en verkreeg dubbel platina. Inmiddels heeft de band zes albums uitgebracht en verschillende prijzen ontvangen, waaronder MTV-Awards en Edisons.

De Hagenaars scoorden meerdere nummer 1-hits. Een daarvan was het nummer 'Dreamer', dat Woesthoff schreef voor zijn overleden vrouw, actrice Guusje Nederhorst.

Sony en Kane waren zaterdag niet bereikbaar om te vertellen of het nieuws van de fansite een 1 april-grap betreft.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen