Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mayumana kan niet stoppen met trommelen

Shownieuws

In Rotterdam is de ritmische voorstelling Mayumana in première gegaan. Aka Thiemele vertelt dat hij en zijn collega's ook in hun vrije tijd overal op trommelen.

Mayumana kan niet stoppen met trommelen

De castleden van de ritmische show Mayumana houden na de voorstelling niet op met drummen. Aka Thiemele vertelt dat hij en zijn collega's ook in hun vrije tijd overal op trommelen. "We proberen overal muziek uit te halen. Thuis drummen we bijvoorbeeld op pannen en op ons lichaam." De internationale show beleefde vrijdag zijn première in Rotterdam. Mayumana is voor de zesde keer terug in Nederland.

Mayumana werd in 1996 opgericht in het Israëlische Tel Aviv. De naam van de show is afgeleid van de Hebreeuwse term voor vaardigheid, 'mayumanat'. De voorstelling is een combinatie van dans, acrobatiek, zang, humor en muziek. Er wordt tijdens de show op alles geslagen, behalve op trommels. De castleden drummen onder meer op vuilnisbakken, olievaten en op elkaar.

De cast van de Rotterdamse show bestaat uit mensen van over de hele wereld. Zo doen artiesten mee uit Spanje, Israël, Ivoorkust en Nederland. Het Nederlandse castlid Sergio Braams zegt dat deze mix van verschillende culturen niet voor onenigheid zorgt. "Er is veel meer liefde dan ruzie binnen de cast. Bijna te veel liefde zelfs", zegt hij lachend. "Er zijn geen regels dat castleden geen relaties mogen hebben. Er zijn dan ook al veel koppels ontstaan binnen Mayumana."

Mayumana staat nog tot en met 23 april in het Oude Luxor Theater in Rotterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen