Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Courtney Love verkoopt Nirvana-rechten

Shownieuws

Courtney Love heeft een kwart van haar rechten op de muziek van Nirvana verkocht. Platenbaas Larry Metsel kocht de rechten voor ongeveer vijftig miljoen dollar.

Courtney Love heeft een kwart van haar rechten op de muziek van Nirvana verkocht. Ze vond het beheren van het werk van haar overleden echtgenoot en voorman van de band Kurt Cobain 'overdonderend', schrijft het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone.

Love verkocht de rechten, ter waarde van ongeveer vijftig miljoen dollar, aan Larry Metsel. Hij is de directeur van Primary Wave Music Publishing en gaf eerder leiding aan platenmaatschappij Virgin.

Toen Cobain in 1994 zelfmoord pleegde, kreeg zijn weduwe 98 procent van de auteursrechten van de groep in handen. De andere twee leden van Nirvana, Dave Grohl en Krist Novoselic, kregen de overige twee procent. Sinds de dood van Cobain is er regelmatig onenigheid geweest over de nalatenschap van de band.

Wat er precies met de muziek gaat gebeuren is onduidelijk. Volgens Rolling Stone is niet uitgesloten dat niet eerder uitgebrachte en bestaande nummers van Nirvana als reclamemuziek worden ingezet. Love en Metsel hebben wel verzekerd dat er niets 'onsmakelijks' mee gaat gebeuren, en dat de 'geest' van Nirvana bewaard blijft. "Kurt Cobain is een van de belangrijkste muzikanten van zijn tijd", verklaart Metsel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen