Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pink heeft achtbaan in haar hoofd

Shownieuws

Pink heeft altijd al een achtbaan in haar hoofd gehad. Daradoor is ze, ondanks haar succes. nog vaak onzeker. Haar nieuwe album 'I'm not dead' komt maandag uit.

Pink heeft altijd al een 'achtbaan' in haar hoofd gehad. De 26-jarige zangeres doelt daarmee op de gevechten die ze sinds jaar en dag voert met zichzelf. "Hoe hoog ik ook ben geklommen, ik val altijd weer naar beneden", legt ze uit in TV Weekeinde. "Soms gebeurt dat binnen tien seconden en andere keren zitten daar maanden tussen." De achtbaan zorgt ervoor dat Pink, ondanks haar succes, nog altijd onzeker is.

Haar nieuwe album 'I'm not dead', dat vanaf maandag in de winkels ligt, noemt de zangeres een zware bevalling. Tijdens het schrijfproces werd ze elke ochtend zwetend wakker omdat ze bang was dat mensen zouden zeggen: 'Zie je wel, ze kan het niet'. Ondanks haar onzekerheid durft ze ook risico's te nemen. Op het album staat bijvoorbeeld het nummer 'Fingers', dat over masturberen gaat, een onderwerp dat in de Verenigde Staten nog altijd taboe is. Het nummer staat daarom alleen op de Europese versie van de cd.

'Fingers' is niet het enige risico dat Alicia Moore, zoals Pink eigenlijk heet, heeft genomen. In de videoclip van de eerste single 'Stupid girls', maakt ze onder anderen Paris Hilton en Lindsay Lohan belachelijk. "Ik wil daar een serieus onderwerp mee aan de kaak stellen," zegt Pink. "Namelijk dat meisjes tegenwoordig gewillig de ondergeschikte rol innemen, met de halfnaakte dames in rap-clips en sterren die alleen met hun uiterlijk bezig zijn als voorbeeld. Meisjes merken niet dat ze steeds meer rechten inleveren en dat de gelijkheid langzaam verdwijnt."

Pink brak in 2000 door met het album 'Can't take me home'. Een jaar later bracht ze nog een album uit, 'M!ssundaztood', met hits als 'Get the party started' en 'Just like a pill'. In 2003 scoorde ze met nummers als 'Trouble' en 'Last to know' van het album 'Try this'. Ze is getrouwd met motorcrosser Carey Hart en heeft twee hondjes.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen