Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Leontine verkiest moederschap boven carrière

Shownieuws

Leontine Borsato verkiest het moederschap boven een carrière. "Kinderen worden niet opgevoed door lucht. Als je ze op de wereld zet, moet je voor ze zorgen."

Het heeft Leontine Borsato nooit dwarsgezeten dat ze haar eigen carrière heeft opgegeven om fulltime bij haar kinderen te zijn. Samen met haar man, zanger Marco Borsato, heeft ze drie kinderen: Luca (7), Senna (4) en Jada (3). "Kinderen worden nu eenmaal niet opgevoed door lucht", zegt Leontine zaterdag in De Telegraaf. "Als je ze op de wereld zet, moet je ook voor ze zorgen."

Dat die zorg vooral op haar neerkomt, stoort haar geenszins. "Marco heeft het natuurlijk heel druk, dat is hollen of stilstaan en als hij holt, dan holt hij hard." Maar ondanks Marco's drukke schema wilde het stel altijd al minstens drie kinderen. "Marco wilde er wel vijf zelfs," vertelt Leontine.

Dat hun ouders bekende Nederlanders zijn, beginnen de kinderen van Marco en Leontine langzaam door te krijgen. "Eigenlijk komt Luca er vooral door zijn klasgenootjes achter dat zijn vader een BN'er is. Dan komt 'ie thuis met vragen als 'mama, wat is beroemd?", vertelt Leontine. "Laatst zei hij plotseling: 'ik ben zo blij dat mijn vader Marco Borsato is. Daardoor vinden alle meisjes mij leuk'."

Leontine Ruiters werd bekend als assistente van Hans van der Togt in het programma 'Rad van fortuin'. Daarin draaide ze bordjes om. Ze had een rol in de serie 'Vrouwenvleugel' en heeft op het moment een column in het tijdschrift 'Kinderen', een maandblad voor jonge moeders. Een bundeling van haar columns ligt vanaf dinsdag in de boekhandel onder de titel 'Leontine Borsato, ook moeder'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen