Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amerikanen vieren 50 jaar 'As the world turns'

Shownieuws

Het Amerikaanse soappubliek viert dit weekeinde een bijzonder jubileum. Zondag bestaat de serie 'As the world turns' precies vijftig jaar.

Het Amerikaanse soappubliek viert dit weekeinde een bijzonder jubileum. Zondag bestaat de serie 'As the world turns' precies vijftig jaar. Daarbij wordt stilgestaan met speciale afleveringen op vrijdag en maandag.

Niet alleen de serie viert haar vijftigjarig jubileum. Actrice Helen Wagner was er vanaf het begin bij. Ze is de actrice die het langst in een soapserie speelde en heeft hiermee een plaats verdiend in het Guinness Book of Records.

Op 2 april 1956 begroette Wagners karakter Nancy Hughes haar echtgenoot Chris met de woorden 'good morning dear'. Met dit moment startte de befaamde serie.

Volgens de 87-jarige actrice is de reden voor haar lange verblijf bij de serie simpel. "Ze bleven me een contract aanbieden en voor me schrijven", vertelde ze in een recent interview met het Britse persbureau Reuters. "Weggaan is nooit in mijn hoofd opgekomen." 'As the World turns' wordt in Nederland elke werkdag uitgezonden op RTL 4.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen