Kies je favoriete radiostation

Dossiers

London Calling laat Britse muziekwereld zien

Shownieuws

Vrijdag en zaterdag vindt in Paradiso het London Calling-festival plaats. Op London Calling is een weerspiegeling van de huidige Britse muziekwereld te zien.

Vrijdag en zaterdag vindt in de Amsterdamse popzaal Paradiso het London Calling-festival plaats. Op London Calling is een weerspiegeling van de huidige Britse muziekwereld te zien. Het festival vindt dit weekeinde voor de 25e keer plaats. De eerste editie was in 1992.

London Calling is vooral populair bij muziekliefhebbers die de nieuwste Britse bandjes willen ontdekken. In het verleden waren bands als The Libertines, Franz Ferdinand, Bloc Party, The Darkness, Kaiser Chiefs, Stereophonics, Blur, Skunk Anansie en Placebo voor het eerst in Nederland op het minifestival te zien.

Tijdens deze editie wordt vooral uitgekeken naar het Nederlandse podiumdebuut van Dirty Pretty Things. De band is opgericht door gitarist Carl Barat en drummer Gary Powell van het ter ziele gegane The Libertines, waar Pete Doherty van Babyshambles ook deel van uitmaakte. Zaterdag is de gitaargroep Kooks de publiekstrekker van de avond.

London Calling is zaterdagavond uitverkocht. Voor vrijdagavond waren er aan het eind van de middag volgens een woordvoerder van Paradiso 'nog een stuk of twintig kaarten beschikbaar'. Het festival is live te volgen via de website van VPRO's 3voor12.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen