Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Geslagen scholier wil straf voor Lange Frans

Shownieuws

Boy, de scholier die een week geleden tijdens een optreden een klap kreeg van Lange Frans, vindt dat deze straf verdient. De rapper bood hem excuses aan.

Boy, de scholier die een week geleden tijdens een optreden in Meppel een klap kreeg van Lange Frans, vindt dat deze straf verdient. De rapper bood hem vrijdag in de radioshow van Giel Beelen op 3FM zijn excuses aan. De jongen accepteerde de excuses, maar zet zijn rechtszaak tegen Lange Frans gewoon door.

In de radioshow van Giel Beelen zei de rapper: "Ik wil deze kans aangrijpen om je persoonlijk mijn excuses aan te bieden." Beelen, die zichzelf een cupido noemde, liet Frans in de uitzending telefonisch met Boy praten. Op Beelens voorstel om tijdens een Bevrijdingsfestival op 5 mei als 'special guest' Frans de hand te schudden, moest Boy nog even nadenken. De rapper vond het wel meteen een goed idee en zei een rap voor Boy te schrijven.

Frans noemde de afgelopen week een 'trippie'. Het filmpje van de vechtpartij, waarin te zien is hoe hij zich halverwege zijn optreden in het publiek stort en de jongen slaat, werd op internet meer dan 700 duizend keer bekeken. Sindsdien verschenen in de media talloze verhalen over het incident. Volgens Frans had de jongen een ijsklontje naar zijn hoofd gegooid. Boy ontkende dit in de radioshow, maar gaf wel toe een aantal keer zijn middelvinger te hebben opgestoken en te hebben geschreeuwd. Hij was niet voor Lange Frans & Baas B naar het concert gekomen, maar voor een meisje.

Lange Frans en Baas B bezoeken op Bevrijdingsdag Amsterdam, Utrecht en Almere om aandacht te vragen voor de mensenrechten. Bevrijdingspop Haarlem liet dinsdag weten dat Frans niet meer welkom is. Daarop trok Giel Beelen zich terug als presentator van het festival.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen