Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Los Angeles betaalt familie 'Biggie' een miljoen

Shownieuws

De nabestaanden van de in 1997 vermoorde rapper Notorious B.I.G. krijgen een miljoen dollar (ruim achthonderdduizend euro) van de stad Los Angeles.

(Novum/AP) - De nabestaanden van de in 1997 vermoorde rapper Notorious B.I.G. krijgen een miljoen dollar (ruim achthonderdduizend euro) van de stad Los Angeles. Zij krijgen het geld omdat een rechercheur in een door de nabestaanden aangespannen rechtszaak informatie zou hebben achtergehouden. De rechter gelastte de stad vorig jaar de schadevergoeding te betalen. Advocaten van de gemeente hebben bepaald dat het geen zin heeft tegen de uitspraak in beroep te gaan.

De moord op Notorious B.I.G., wiens echte naam Christopher Wallace luidde, is nog altijd niet opgelost. Wallace werd op 9 maart 1997 na afloop van een feestje in Los Angeles doodgeschoten.

Zijn familie spande een rechtszaak aan in de hoop bewezen te krijgen dat de moord is opgezet door een corrupte politieman. Die zou hebben gehandeld in opdracht van platenbaas Marion 'Suge' Knight. Een rechercheur zou documenten hebben achtergehouden die de verdenking van zichzelf en Knight ondersteunen. De rechtszaak wordt naar verwachting later dit jaar overgedaan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen