Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Schulden Jackson leiden tot sluiting Neverland

Shownieuws

Het landgoed Neverland van Michael Jackson is gesloten. De 'King of Pop' zou de verzekeringen en salarissen van zijn werknemers niet hebben betaald.

(Novum/AP) - Het landgoed Neverland van Michael Jackson is dicht. De Amerikaanse staat Californië heeft daartoe besloten omdat de 'King of Pop' al weken de verzekeringen van zijn 69 werknemers op de ranch in Santa Barbara niet zou hebben betaald.

De 47-jarige zanger is een boete opgelegd van 69 duizend dollar (58 duizend euro). Ook moet Jackson nog 306 duizend dollar (meer dan 256 duizend euro) aan achterstallige salarissen betalen. Niemand mag in het attractiepark aan het werk tot de betalingsachterstand is goedgemaakt.

Neverland beslaat meer dan duizend hectare met verschillende attracties en dieren. Er zijn onder meer olifanten, apen, tijgers en krokodillen op de ranch. De dieren worden voorlopig verzorgd door de lokale dierenbescherming.

Michael Jackson woont officieel nog op Neverland, maar is meestal in de golfstaat Bahrein. Sinds de popster is vrijgesproken van het misbruiken van jonge jongens, is hij regelmatig te gast bij sjeik Abdullah Al Khalifa, de zoon van de koning.

Jackson zou in Bahrein onderhandelen met een bedrijf dat themaparken wil bouwen en muziekacademies wil opzetten. Hij is enkele malen gefotografeerd in een 'abaya', een kledingstuk dat conservatieve moslimvrouwen in de golfstaat doorgaans dragen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen