Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Treble wil op tournee door Songfestival-landen

Shownieuws

De meiden van Treble beloven alle landen van het Songfestival te bezoeken om hun lied te promoten. Ze moeten dan wel eerst het Nationaal Songfestival winnen.

Als Treble zondag door Nederland wordt gekozen voor het Songfestival in Athene, zullen de meiden hoogstpersoonlijk alle 38 deelnemende landen bezoeken. Dat beloven Caroline Hoffman, Niña van Dijk en Djem van Dijk in Algemeen Dagblad. De Limburgse groep wil in alle Songfestival-landen hun liedje op straat promoten. "We vinden het een hele eer om Nederland te vertegenwoordigen en hebben er ontzettend veel lol in. Dus willen we er met een rugzak op uittrekken om harten te gaan winnen", zegt Caroline Hoffman in de krant.

Tijdens het Nationaal Songfestival zondag zingen Treble, Behave en Maud ieder drie liedjes. De vakjury kiest van elke artiest één liedje, dat nog eens moet worden vertolkt. De kijkers bepalen daarna via televoting en sms welke artiest in mei naar het Eurovisie Songfestival in Athene gaat. De leden van Treble vonden het evenement in eerste instantie truttig. "Maar deze nieuwe opzet maakt het spannender en professioneler. Hé, Abba deed toch ook mee? Dus waarom wij niet?", zegt Caroline in de krant.

De groep Behave is niet bang dat het Songfestival een carrièrekiller is. "Welke carrière? Die hebben we nog niet. We hebben niets te verliezen en gaan er dus vol in", zegt zanger Michiel Cremers in het dagblad. Behave bestaat verder uit Junior Vogel, Jeroen de Haan en Gertjan Schreuder. De leden denken niet dat het makkelijk wordt om te winnen. "Nederland kiest bijna altijd voor een of meerdere dames. Onze kracht schuilt niet in rare danspasjes, grote tieten of een maffe podiumact. We zijn enthousiaste kerels die vrolijke gitaarmuziek maken vol energie. Liedjes met een kop en een staart, zonder opzichtige show."

Maud denkt dat de winst ligt in up-temponummers en smakelijke podiumacts. Om die reden brengt zij redelijke snelle popnummers, komt er een groep dansers en zal er qua kleding 'ook iets heel aardigs in elkaar geflanst worden'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen