Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Adam Curry verliest van Weekend

Shownieuws

Weekend heeft de privacy van Adam Curry niet geschaad. Dat heeft de rechter bepaald. In een artikel werd de naam van de school van Curry's dochter genoemd.

Het weekblad Weekend heeft de privacy van Adam Curry niet geschaad. Dat heeft de rechter in Amsterdam donderdag bepaald, laat het roddelblad weten in een persbericht. Weekend hoeft geen schadevergoeding te betalen en ook geen rectificatie te betalen.

De vroegere diskjockey vindt dat Weekend zijn dochter Christina in gevaar heeft gebracht. Het blad publiceerde onlangs een artikel waarin de naam van haar school wordt genoemd. Bij het artikel was een foto geplaatst uit een fotoalbum van de familie op internet. Curry stelde dat Weekend zijn auteursrecht heeft geschonden. Hij eiste een rectificatie en tienduizend euro schadevergoeding. De rechter heeft hem dus geen gelijk gegeven.

Weekend-hoofdredacteur Marc van der Linden zegt dat hij na plaatsing heeft aangeboden voor de foto te betalen. "Maar dat is afgewezen door Curry's advocaat. Volgens de rechter had Curry dat moeten aannemen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen