Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Fame' is droom voor Barrie Stevens

Shownieuws

Barrie Stevens was zenuwachtig toen hij na acht jaar weer op de planken stond. Maar het is 'een mooie droom' die uitkomt, zegt de 61-jarige musicalster.

Barrie Stevens was zenuwachtig toen hij woensdag na acht jaar weer op de planken stond. Maar het is 'een mooie droom' die uitkomt, zegt de 61-jarige musicalster donderdag. De Brits-Nederlandse choreograaf en regisseur speelt in de Nederlandse versie van de Engelse musical 'Fame'.

De première woensdagavond in Nijmegen ging buitengewoon goed, vindt Stevens. "Ik was behoorlijk nerveus, maar dat is goed voor mijn adrenaline." Na afloop werd Stevens overweldigd door complimenten. Hij zou het 'enig' vinden nog vaker te acteren. "Maar dan zou het wel een rol moeten zijn die ik aankan, waarmee ik niet voor schut sta." Iemand van 18 zegt hij niet meer te kunnen spelen.

Zijn jonge tegenspelers in Fame houden hem jong, zegt Stevens. Zijn rol als dramadocent Mr. Myers staat heel dicht bij wat hij dagelijks doet als docent aan een musicalopleiding. "Ik speel eigenlijk mijzelf, maar dan iets vergroot."

Stevens werd in Nederland bekend door zijn rollen in kinderseries als 'Tita tovenaar', de musical 'Heerlijk duurt het langst' uit 1965 en als jurylid in de 'Playback Show'. In 1998 stond hij voor het laatst op de planken in de kleine productie 'The wind in the willows'.

De musical 'Fame' vertelt het verhaal van een groep studenten aan de New-Yorkse High School of Performing Arts. De studenten hopen allemaal op een toekomst als succesvol acteur, zanger, danser of muzikant. 'Fame' is de komende vijf weken te zien in de Nederlandse theaters.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen