Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Met Angela Groothuizen aan de keukentafel

Shownieuws

Theaterbezoekers kunnen binnenkort aanschuiven bij Angela Groothuizen. In september gaat de 46-jarige zangeres met één muzikant op tournee door kleine theaters.

Theaterbezoekers kunnen binnenkort aanschuiven bij Angela Groothuizen. In september gaat de 46-jarige zangeres met één muzikant op tournee door kleine theaters waar zij gevoelige Nederlandstalige liedjes ten gehore brengt. "Het moet de sfeer hebben van een grote keukentafel", zegt Groothuizen donderdag tegen Novum Nieuws. "Aan die tafel zing ik liedjes en vertel ik verhalen." Of ze daadwerkelijk aan een keukentafel plaatsneemt tijdens de tour is nog niet duidelijk.

Tijdens de repetities voor haar muzikale theatershow 'Woodstock' speelde Groothuizen in een vlakkevloertheater. Dat vond zij zo leuk dat het idee voor een intiem muziekprogramma ontstond. De voorstelling krijgt de naam 'Klein'. "Ik heb het kleine nooit meegemaakt", zegt de ex-Dolly Dot, die al sinds haar negentiende in stadions optrad.

In 'Klein' gaat Groothuizen teksten zingen van onder anderen Johan Hoogeboom, Bert Klunder en zichzelf. De titels van de nummers wil zij nog niet onthullen. "Ik wil niet iemand anders op een idee brengen." Een groot deel van het repertoire is bovendien nog in ontwikkeling.

Groothuizen is vooral bekend als televisiepresentatrice. Nadat Talpa in oktober het televisieprogramma 'Thuis' van de buis haalde, heeft zij niet meer gepresenteerd. "Ik vind het wel een beetje lekker. Het is nu even geen goede tijd in televisieland. Ik word ook niet gebeld." Maar op een aanbieding die bij haar past, zal ze geen nee zeggen.

De tournee loopt tot april 2007. Het is nog niet bekend in welke theaters Groothuizen optreedt. Bij groot succes verhuist het programma volgens Groothuizen in een later seizoen alsnog naar een grote zaal.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen