Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Natalie Portman laat zich moeiteloos kaal knippen

Shownieuws

Natalie Portman vond het niet erg met een kale kop door het leven te gaan. In de film 'V for Vendetta', die vanaf donderdag draait, wordt ze kaalgeschoren.

Actrice Natalie Portman had er geen moeite mee tijdelijk met een kaalgeschoren hoofd door het leven te gaan. In een vernederende scène uit haar nieuwe film 'V for Vendetta' wordt haar hoofd kaalgeschoren, maar Portman zegt donderdag in Algemeen Dagblad toch al eens van plan geweest te zijn om zoiets te doen. "Nu had ik eindelijk een gegronde reden." Inmiddels is het haar redelijk aangegroeid. "Maar omdat ik vegetariër ben, groeit het veel langzamer."

In het futuristische 'V for Vendetta', die vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen draait, speelt Portman een jonge vrouw. Zij wordt de bondgenote van een vrijheidsstrijder, die vecht tegen de totalitaire overheid. "De film stelt belangrijke vragen aan de orde", vindt Portman. "Zoals: wat is het verschil tussen staatgeweld en terroristische aanslagen? Dat zijn kwesties die nu actueler zijn dan ooit. Deze film gaat daar op een intelligente wijze mee om."

Dat de productie behoorlijk gewelddadig is, vindt de in Israël geboren Portman geen probleem. "Het geweld heeft een bedoeling. Het is niet zomaar voor de lol, zoals in 'Pulp fiction'-achtige titels." De 24-jarige actrice benadrukt dat de film is gemaakt door 'de mannen' van 'The Matrix'-serie. "Dus was ook in visueel opzicht één en ander te verwachten en doordat ik in de 'Star Wars'-serie heb gespeeld, ben ik in dat opzicht wel wat gewend."

Hoewel Portmans acteercarrière haar voor de wind gaat, hoopt ze ooit net als haar vader arts te worden. Ze vindt zichzelf nu nog te jong om haar leven uit te stippelen, maar betwijfelt of het geld en de aandacht die het acteervak met zich meebrengen op den duur genoeg voldoening geven. Een nieuwe carrière is dus niet uitgesloten. "Gelukkig heb ik door mijn leeftijd genoeg opties."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen