Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Verzet tegen naaktbeeld barende Britney

Shownieuws

Het kunstwerk dat een naakte Britney Spears voorstelt die een kind baart op een berenvel, roept veel weerstand op. Het beeld zou bijdragen aan het abortusdebat.

(Novum/AP) - Het kunstwerk dat een naakte Britney Spears voorstelt terwijl ze op een berenvel een kind ter wereld brengt, roept veel weerstand op. Maker Daniel Edwards ziet zijn beeld als een bijdrage aan het Amerikaanse abortusdebat. Tegenstanders van abortus bedienen zich vaak van bloederige beelden van abortussen, zegt hij. Zijn expliciete kunstwerk is bedoeld als tegenwicht daarvoor, als een ode aan het leven.

Zangeres Spears kreeg een half jaar geleden een zoon, Sean Preston. Nadat webloggers hadden gehoord dat het beeld met de titel 'Monument to pro-life: The birth of Sean Preston' zou worden tentoongesteld, kreeg galerie Capla Kesting Fine Art binnen een week ongeveer drieduizend e-mails van voor- en tegenstanders van abortus van over de hele wereld. Sommige mensen belden vanuit Japan, Engeland of Frankrijk om hun mening te geven.

Het beeld is vanaf 7 april te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen