Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Giel Beelen vindt Bevrijdingspop niet koosjer

Shownieuws

Bevrijdingspop is niet koosjer. Daarom trekt Giel Beelen zich terug als festivalpresentator op 5 mei in Haarlem. De dj is kwaad over het weren van Lange Frans.

Bevrijdingspop is niet koosjer. Daarom trekt Giel Beelen zich terug als festivalpresentator op 5 mei in Haarlem. Dat zegt de diskjockey woensdag.

Beelen reageert op een incident met rapper Lange Frans. Hij zou met Baas B optreden tijdens Bevrijdingspop, maar de organisatie maakte dinsdag bekend dat Lange Frans niet welkom is. De reden daarvoor is de vechtpartij waarbij Lange Frans vorige week was betrokken. Nadat de rapper tijdens een optreden in Meppel een ijsblokje tegen zijn hoofd kreeg, sprong hij woedend het publiek in en sloeg hij een scholier.

Beelen vindt dat gedrag 'echt niet kunnen'. "Maar Bevrijdingspop vind ik nog fouter. Zij pakken helemaal uit dat ze die gast weren. Bevrijding staat ook voor vergeving en verzoening." De 28-jarige jock van 3FM had liever gezien dat Lange Frans in Haarlem wordt bekogeld met ijsblokjes dan dat hem de toegang wordt ontzegd.

Beelen bestrijdt het verhaal dat hij alleen opkomt voor Frans omdat de artiest vaak optreedt in zijn uitzending. "Over het incident heb ik hem hard aangepakt in mijn programma."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen