Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tv-presentator Jeroen van der Boom zingt jazz

Shownieuws

Jeroen van der Boom heeft een cd uitgebracht. Op het jazzalbum staan de favoriete nummers van de tv-presentator, onder meer van Robbie Williams en Queen.

Jeroen van der Boom heeft een cd uitgebracht. Op het jazzalbum 'Van der Boom' staan de favoriete nummers van de tv-presentator. Het gaat om jazzbewerkingen van nummers van onder anderen Robbie Williams, Queen en James Brown.

Van der Boom, die in Nederland bekend werd als tv-presentator, wil met dit album doorbreken als muzikant. "Ik heb bij SBS 6 jarenlang als een soort nep-Amerikaan het programma 'Explosief' gepresenteerd", vertelt hij in een interview met De Telegraaf van woensdag. "En de boze overdreven wenkbrauwen en gladde praatjes daarvan zitten me nog steeds in de weg. Ik hoop dat mensen nu eindelijk zullen zeggen dat ze me van de muziek kennen in plaats van de tv."

De 33-jarige van der Boom begon in 1992 aan zijn televisiecarrière met programma's als 'Explosief' en 'Domino-Day'. Van der Boom is verder de stem achter verschillende beroemdheden bij de Vara-animatieserie 'Café de wereld'. Hij imiteert daar onder anderen Joop van den Ende, Beau van Erven Dorens en Willibrord Frequin.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen