Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Yes-R zoekt geen sletje voor nieuwe clip

Shownieuws

Het meisje dat Yes-R zoekt voor zijn nieuwe videoclip wordt niet 'sletterig' in beeld gebracht. "De clip gaat over iemand die heel verliefd is op een meisje."

Het meisje dat Yes-R zoekt voor zijn nieuwe videoclip wordt niet 'sletterig' in beeld gebracht. "De clip gaat over iemand die heel verliefd is op een meisje", vertelt de 19-jarige rapper woensdag. "Hij kan haar niet krijgen, omdat zij niet zeker is of hij wel genoeg voor haar voelt."

Via muziekzender TMF zoekt Yes-R een 'mammie', een sensueel mooie dame, tussen 16 en 25 jaar voor zijn gelijknamige videoclip. "Het is een variant op Idols en America's Next Top Model."

De rapper, die eigenlijk Yesser Roshdi heet, had niet verwacht dat veel meisjes op de oproep zouden reageren. "Binnen anderhalve week hadden wij tweeduizend mailtjes binnen." Mogelijk komt dat door zijn populariteit bij de dames, zegt hij. "Ik ben heel hot bij de jongere meisjes." Of hij een relatie heeft, laat hij liever in het midden.

Uit de reacties heeft hij met de regisseur van zijn videoclip woensdag de veertig mooiste uitgezocht. Vrijdag halveren Yes-R en vj Renate Verbaan dit aantal op TMF. De overgebleven twintig meisjes moeten de komende weken door middel van opdrachten op tv bewijzen dat juist zij de juiste vrouw voor de Amsterdammer van Marokkaanse komaf zijn.

Bij de selectie let Roshdi puur op de uitstraling. In de videoclip moet het meisje zelfverzekerd overkomen. "Daarvoor moet ze ook een beetje kunnen acteren. Ze hoefde niet blond te zijn of een brunette. Ze kon Chinees, Marokkaans of Nederlands zijn."

Het script houdt Yes-R nog geheim. "Het moet de winnares verrassen." Hij wil alleen kwijt dat hij twee rollen speelt in het filmpje.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen