Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Phil Spector beschuldigd van seksuele intimidatie

Shownieuws

Platenproducer Phil Spector wordt beschuldigd van seksuele intimidatie door zijn voormalige secretaresse. Ze wil 5 miljoen dollar.

(Novum/AP) - De voormalige secretaresse van de van moord verdachte Amerikaanse platenproducer Phil Spector is naar de rechter gestapt, omdat Spector zich tegenover haar schuldig zou hebben gemaakt aan seksuele intimidatie. De vrouw, Michelle Blaine, eist ruim vijf miljoen dollar smartengeld van Spector.

De seksuele intimidatie bestond er volgens Blaine uit dat Spector in het verleden meer dan eens plotseling naakt voor haar stond. Ook zou hij haar hebben gevraagd zich bij hem te voegen toen hij zich met een prostituee in een hotelkamer bevond.

De poplegende stapte eerder zelf naar de rechter, omdat Blaine honderdduizenden dollars van zijn bankrekening zou hebben gehaald. Blaine zegt het geld van Spector te hebben gekregen.

Volgens Blaine heeft Spector geprobeerd haar ertoe te bewegen met hem te trouwen. Daarmee zou hij hebben willen verhinderen dat ze in zijn rechtszaak tegen hem kan getuigen. Ook zou hij haar op feestjes van de platenindustrie flyers hebben laten uitdelen waarin zijn onschuld wordt betuigd.

Spector wordt verdacht van de moord op actrice Lana Clarkson, die in februari 2003 dood in zijn Californische landhuis werd gevonden. Hij ontkent de beschuldigingen. Zijn rechtszaak begint naar verwachting in september.

De 66-jarige poplegende, die in de jaren zestig als producer bekend werd met zijn 'wall of sound', is de man achter de hits 'Da doo ron ron', 'Then he kissed me' en 'To know him is to love him'. Hij werkte samen met onder anderen Tina Turner, Cher, The Beatles en Brian Wilson.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen