Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rob Muntz mogelijk nooit meer op tv

Shownieuws

Rob Muntz komt mogelijk nooit meer op tv. "Het is de vraag of er in het nieuwe publieke bestel überhaupt nog plaats zal zijn voor provocerende programma's."

Rob Muntz komt mogelijk nooit meer op tv, zegt de 42-jarige televisiemaker woensdag. "Het is de vraag of in het nieuwe publieke bestel überhaupt nog plaats zal zijn voor grensverleggende, spraakmakende en provocerende programma's."

Bij omroep Llink verdwijnen Muntz en zijn kompaan Paul Jan van de Wint waarschijnlijk van de buis. Muntz' imago is hiervan niet de reden, zegt een woordvoerder. "Het heeft nooit gewrikt." Volgende week donderdag wordt de laatste aflevering van 'De milieuridders' uitgezonden. Hierin gaat het tv-duo de milieuproblematiek op ludieke wijze te lijf.

De omroep zegt dat nog wordt gekeken of 'De milieuridders' een vervolg krijgt, maar volgens de programmamakers is al bepaald dat dit niet het geval is. Muntz denkt dat zij slachtoffer zijn van de interne strijd binnen de omroep, die volgens eerdere mediaberichten zou gaan tussen dierenactivisten en andere linkse idealisten. Llink ontkent dat het tweetal slachtoffer is van een machtsspel.

Eerder werden Muntz en Van de Wint aan de kant gezet bij de VPRO. In 2000 mocht het duo niet meer meewerken aan het programma 'Waskracht!', nadat Muntz verkleed als Hitler Weense joden achtervolgde met een nepfles gifgas. Later maakte het duo bij de RVU het veelbesproken 'God bestaat niet', een kritische serie over godsdienst. Ook toen werden de televisiemakers volgens Muntz door hun opdrachtgever aan de kant gezet.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen