Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lange Frans blijft 'ambassadeur' op Bevrijdingsdag

Shownieuws

Lange Frans en Baas B. blijven 'ambassadeurs van de vrijheid' op Bevrijdingsdag. Dat meldt het comité 4 en 5 mei. Lange Frans is in opspraak na een vechtpartij.

Lange Frans en Baas B. blijven 'ambassadeurs van de vrijheid' op Bevrijdingsdag. Dat heeft het Nationaal comité 4 en 5 mei dinsdag laten weten. Lange Frans is in opspraak omdat hij vorige week betrokken was bij een vechtpartij. Dinsdag maakte Bevrijdingspop in Haarlem, een van de festivals waar de rappers op 5 mei zouden optreden, bekend dat zij daar niet langer welkom zijn.

Als 'ambassadeurs van de vrijheid' zou het duo op Bevrijdingsdag per helikopter dertien bevrijdingsfestivals aandoen. Het optreden in Haarlem gaat dus alvast niet door. Het Nationaal comité 4 en 5 mei heeft dinsdag verklaard het besluit van Bevrijdingspop te respecteren. Andere festivals hebben nog niet laten weten een optreden van Lange Frans te heroverwegen. De andere ambassadeurs van de vrijheid zijn dit jaar zanger Brace en de band The Sheer.

Tijdens een optreden op een scholengemeenschap in Meppel vrijdagavond sloeg Lange Frans een 18-jarige jongen nadat deze had gescholden en met ijsblokjes had gegooid. "Hoe irritant mensen in je publiek ook kunnen zijn, als helikopteract van de bevrijdingsfestivals en daarmee spreekbuis van vrijheid en tolerantie, dien je een voorbeeldfunctie", verklaart Marcel Sukel, voorzitter van het Haarlemse Bevrijdingspop de keuze om Lange Frans te weigeren. De 26-jarige rapper heeft inmiddels zijn spijt betuigd in verschillende interviews.

Lange Frans (Frans Frederiks) en Baas B. (Bart Zeilstra) scoorden in 2004 een hit met het nummer 'Zinloos', een aanklacht tegen zinloos geweld. Afgelopen zomer kwam Baas B. al in opspraak na een vechtpartij met rapper Kimo. Deze zou een 'onsmakelijke' parodie hebben gemaakt op 'Zinloos'. In de tekst zou de rapper onder meer hebben geïnsinueerd seks te hebben gehad met het zusje van Baas B..

[Novum]

Gerelateerde Artikelen