Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Discoagent Willis opgepakt

Shownieuws

Victor Willis, de politieagent uit 'Village people', is gearresteerd. Hij werd zondag opgepakt na vier maanden op de vlucht te zijn geweest voor de politie.

Victor Willis, de politieagent van discogroep de 'Village people' uit de jaren zeventig, is gearresteerd. Zondag is hij opgepakt na ruim vier maanden op de vlucht te zijn geweest voor de politie. Dat meldt het internationale persbureau Reuters. De 54-jarige Willis verdween in oktober, nadat hij was aangeklaagd voor wapen- en drugsbezit. In juli waren in zijn auto een verboden vuurwapen en cocaïne aangetroffen.

De zanger bekende vorig jaar schuld in ruil voor strafvermindering. De kans daarop is nu verkeken, omdat hij niet kwam opdagen bij hoorzittingen in oktober en februari. Er hangt hem nu een celstraf van vijf jaar boven het hoofd, vertelt een woordvoerder van justitie in San Francisco.

De 'Village people', die verder bestaan uit een bouwvakker, een indiaan, een leerfetisjist en een soldaat, scoorden in de jaren zeventig hits met nummers als 'In the navy' en 'Y.M.C.A.'. Rond 1980 werd Willis uit de band gezet vanwege zijn cocaïnegebruik. Hij was ooit getrouwd met Phylicia Rashad, Claire Huxtable uit 'The Cosby show'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen