Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Motoren van acteurs voor Martin Luther King

Shownieuws

Ben Affleck stelt twee motoren beschikbaar voor een veiling die geld op moet brengen voor een monument voor Martin Luther King. Ook Brad Pitt veilt zijn motor.

(Novum/AP) - Brad Pitt en Ben Affleck stellen hun motoren beschikbaar voor een veiling die geld op moet brengen om een monument voor Martin Luther King te realiseren. Collega-acteur Morgan Freeman heeft de veiling georganiseerd namens de stichting 'Build the dream'. Die wil een 'memorial' voor de burgerrechtenactivist oprichten in Washington.

Freeman, die een Oscar won voor zijn rol in 'Million dollar baby', is lid van het 'Dream Team' van de organisatie. Dat bestaat uit beroemdheden die hun tijd en geld steken in de steun en promotie van de plannen. De 68-jarige acteur organiseert nu een online veiling op de website Charityfolks.

In totaal is 84 miljoen euro nodig voor de bouw van het monument, dat moet verrijzen in het 'National Mall'-park in Washington DC. Daar staan al meerdere herdenkingsmonumenten, onder meer voor de presidenten Thomas Jefferson en Abraham Lincoln. Bij het Lincoln-monument hield King in 1963 zijn beroemde 'I have a dream'-rede.

De motoren die worden geveild zijn allemaal aangepast aan de wensen van de acteurs. Vanaf vrijdag zijn ze te zien op de website. Pitt en Laurence Fishburne ('The matrix') hebben beiden een motorfiets ter beschikking gesteld. Affleck geeft twee motoren weg. Een ander te veilen object is een paar door Jennifer Lopez ontworpen en gesigneerde schoenen. Tom Hanks stelt een gesigneerde dvd van 'Cath me if you can' ter beschikking.

Freeman vindt het belangrijk dat er een tastbare herinnering aan de in 1968 vermoorde zwarte burgerrechtenactivist Martin Luther King komt. "Hij wordt herinnerd als onze prins van vrede en gelijke rechten", legt hij uit. "We zijn het aan hem verplicht om hem en zijn gedachtegoed levend te houden."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen