Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Graceland historische plaats van nationaal belang

Shownieuws

Graceland is uitgeroepen tot een historische plaats van nationaal belang. Het huis van Elvis Presley trekt jaarlijks meer dan zeshonderdduizend bezoekers.

(Novum/AP) - Graceland, het voormalige landgoed van Elvis Presley, is uitgeroepen tot een historische plaats van nationaal belang (national historic landmark). Het huis in Memphis, waar Elvis in 1977 stierf, deelt de hoogste benoeming voor historische gebouwen en landschappen onder meer met het Witte Huis in Washington, de zetel van de Amerikaanse president.

Volgens de weduwe van Elvis, Priscilla Presley, betekende Graceland net zoveel voor de zanger als voor de miljoenen fans die zijn huis en graf daar hebben bezocht. "Voor hem was het hebben van Graceland ook een tastbaar symbool van hoe ver hij was gekomen na een zeer bescheiden begin." Presley kocht het huis in 1957 voor 86 duizend euro. Dat was vlak na zijn eerste hit 'Heartbreak hotel'.

Het huis en landgoed zijn nu van Lisa Marie Presley, de dochter van Elvis en Priscilla. Jaarlijks bezoeken meer dan zeshonderdduizend toeristen het landgoed. Daarmee is het één van de vijf meest bezochte huismusea in de Verenigde Staten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen