Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Baretta'-acteur vecht vonnis wegens moord aan

Shownieuws

Robert Blake wil een nieuwe rechtszaak. De acteur die Baretta speelde in de gelijknamige televisieserie is schuldig bevonden aan de moord op zijn echtgenote.

(Novum/AP) - Robert Blake wil een nieuwe rechtszaak. De 72-jarige acteur, die jarenlang Baretta speelde in de gelijknamige televisieserie, is eerder schuldig bevonden aan de moord op zijn echtgenote Bonny Lee Bakley. Hij moet haar kinderen een schadevergoeding van 25 miljoen euro betalen, maar claimt dat zijn rechtszaak niet volgens de regels is verlopen.

Een van de juryleden heeft niet gemeld dat haar dochter wegens moord in de gevangenis zat. Anderen zouden instructies van de rechter niet hebben gevolgd. Zo zouden ze te vroeg hebben overlegd over de zaak en een extra grote schadevergoeding hebben geëist om 'een signaal af te geven beroemdheden', verklaren de advocaten van Blake. Hun verweer wordt begin volgende maand besproken in een hoorzitting.

De acteur werd vorig jaar aanvankelijk vrijgesproken, maar een jury bepaalde later dat hij toch achter de moord moet hebben gezeten. Vlak na het vonnis vroeg Blake faillissement aan. Hij zou een belastingschuld hebben van 1,4 miljoen euro en van zijn pensioen leven. Blake claimt dat alle rechtszaken rondom de moord hem miljoenen hebben gekost, waardoor hij geen geld meer heeft om aan de kinderen te geven.

Bakley werd op 4 mei 2001 vermoord, kort nadat ze met Blake had gegeten in een restaurant in Los Angeles. Volgens Blake is zijn vrouw in de auto neergeschoten toen hij terug naar binnen ging om zijn eigen pistool op te halen, dat hij in het restaurant had laten liggen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen