Kies je favoriete radiostation

Dossiers

José Hoebee niet goed bij stem in de Efteling

Shownieuws

Een onverwacht optreden in de Efteling is zangeres José Hoebee zondag niet goed bevallen. Ze viel in voor Patty Brard.

Een onverwacht optreden in de Efteling is zangeres José Hoebee zondag niet goed bevallen. Zij viel in voor Luv'-collega Patty Brard, die ziek was. Echt soepel ging het niet, stelt Hoebee. Tijdens het optreden zei ze tegen het publiek de hoge noten niet helemaal te kunnen halen. "Ik ben ziek geweest en was totaal onvoorbereid", zegt ze achteraf tegen Novum Nieuws.

Het derde Luv'-lid Marga Scheide vond dat haar vriendin het goed had opgevangen. Zelf had ze geen trek in het optreden. Op de vraag of zij te veel last had van haar keel om te zingen, antwoordde de zangeres: "Ja. En ik heb een steentje in mijn schoen." Volgens Hoebee heeft deze gebeurtenis geen invloed op de hernieuwde vrede binnen Luv'. De dames zijn bezig met een comeback. In mei zijn ze een van de 'super surprise acts' bij drie optredens van Gerard Joling, René Froger en Gordon in de Amsterdam ArenA.

Hoebee wil haar Luv'-periode positief afsluiten met de optredens. In 1981 viel het trio na ruzies uiteen. Vooral Hoebee en Brard konden elkaar niet meer luchten of zien. De dames beledigden elkaar vooral in media. Momenteel wonen Hoebee, Brard en Scheide vijf dagen per week samen om zich voor te bereiden op de comeback.

De dames antwoorden lachend op de vraag wat Patty heeft. "Ze is dood en doodziek", zegt Scheide. "Nee, ze is ook een beetje overwerkt. Soms moet je het even rustig aan doen." Een telefoontje naar hun vriendin om te vertellen hoe het is gegaan en haar beterschap te wensen zit er niet in. "Bellen? Nee, ik niet. Ga jij haar bellen? Misschien sturen we een sms'je", grappen Hoebee en Scheide.

In de jaren zeventig scoorde Luv' hits als 'Waldolala', 'The greatest lover' en 'Trojan horse'. Vanaf 3 april zendt RTL4 een realitysoap uit over de groep. Daarin is onder meer te zien hoe Luv' zich voorbereidt op de comeback.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen