Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lange Frans in duet met volkszanger

Shownieuws

Rapper Lange Frans neemt dinsdag een duet op met de Amsterdamse volkszanger Robert Leroy. Het duet wordt een nieuwe versie van 'Laat mij maar gaan' van Leroy.

Rapper Lange Frans neemt dinsdag een duet op met de Amsterdamse volkszanger Robert Leroy, bekend van 'Geef de nacht maar de schuld'. Dit vertelt Leroy aan Novum Nieuws. Het duet wordt een nieuwe versie van zijn hit 'Laat mij maar gaan' uit 1992. Het nummer wordt opgenomen in de studio van Lange Frans in Diemen-Zuid.

Het nummer komt op het nieuwe album van Leroy, dat dit voorjaar verschijnt. Leroy bracht vijf jaar geleden zijn laatste studioalbum uit. Volgens de zanger vergt zijn nieuwe cd meer tijd dan verwacht. "Er zijn een paar geweldige nieuwe nummers bijgekomen die ik per se op mijn album wil hebben", legt hij uit. "Ik heb liever dat het iets langer duurt, maar dat het eindproduct dan ook staat als een huis."

Lange Frans was vrijdagavond nog betrokken bij een vechtpartij. Tijdens een optreden op een scholengemeenschap in Meppel heeft hij een bezoeker geslagen nadat deze had gescholden en met ijsblokjes had gegooid. De rapper, die met Baas B een hit scoorde met het nummer tegen zinloos geweld 'Zinloos', betreurt het incident. "Het had niet mogen gebeuren en gaat ook niet meer gebeuren", legt hij maandag uit in de radioshow van Edwin Evers op Radio 538. "Mensen mogen schelden of een middelvinger opsteken, maar niet lichamelijk worden."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen