Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Julia Samuël weer aan het werk

Shownieuws

Julia Samuël (46) is na een langdurige periode van ziekte sinds een week weer aan het werk. Ze presenteert elke werkdag het programma Lovesongs op RTL FM.

Julia Samuël (46) is na een langdurige periode van ziekte sinds een week weer aan het werk. Ze presenteert elke werkdag het programma Lovesongs op RTL FM. "Bij de liefdesbrieven van de luisteraars zoek ik een lovesong. Ik houd écht van die verhalen, ben een ongelofelijk emotioneel mens", vertelt ze in De Telegraaf van maandag.

De 46-jarige presentatrice kreeg in 2001 borstkanker. Ze was net genezen verklaard toen ze eind vorig jaar in Afrika werd gestoken door de malariamuskiet. Eenmaal terug in Nederland kreeg ze malaria. "Als ik niet met spoed naar het ziekenhuis was gebracht had ik het niet kunnen navertellen."

Na het ziekenhuis heeft Samuël zes weken in een revalidatiecentrum gelegen. De malaria had haar hersenen aangetast. Door de medicijnen was haar gehoor en zicht achteruit gegaan en leed ze aan geheugenverlies, zegt ze in de krant. "Doordat mijn hersenen nog maar op halve kracht werkten, had ik het verstand van een 3-jarige."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen