Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Brokeback mountain' taboe in gevangenis

Shownieuws

Een bewaker in Amerika heeft een berisping gekregen omdat hij gedetineerden 'Brokeback mountain' liet kijken. De directie vindt de seksscènes te expliciet.

Een gevangenbewaarder in de Verenigde Staten heeft een berisping gekregen omdat hij gedetineerden de film 'Brokeback mountain' liet bekijken. De directie vindt de film niet geschikt om aan de gevangenen te laten zien. 'Brokeback mountain' gaat over twee cowboys die verliefd op elkaar worden.

Volgens een woordvoerder van het gevangeniswezen in de staat Massachusetts heeft de actie niets te maken met het thema van de film. "Niet de homoseksualiteit in de film, maar de expliciete scènes zijn de reden voor het verbod", verklaarde de woordvoerder. De bewaker zou niet hebben gehandeld volgens de regels van de instelling. In de gevangenis mogen geen films worden gedraaid die veel geweld, naakt of seks bevatten.

'Brokeback mountain' werd geregisseerd door Ang Lee. De film werd goed ontvangen door critici en sleepte verschillende prijzen in de wacht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen