Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Filmmaker Richard Fleischer (89) overleden

Shownieuws

De Amerikaanse filmregisseur Richard Fleischer is in een ziekenhuis overleden. Hij werd 89. Fleischer maakte onder meer de oorlogsfilm 'Tora! Tora! Tora!'.

(Novum/AP) - Filmregisseur Richard Fleischer is zaterdag op 89-jarige leeftijd overleden. Hij stierf een natuurlijke dood in een Californisch ziekenhuis.

De Amerikaan maakte onder meer de Guevara-verfilming 'Che!' (1969), de oorlogsfilm 'Tora! Tora! Tora!' (1970) en de sciencefictionfilms 'Fantastic voyage' (1966) en 'Soylent green' (1973).

Fleischer kwam uit een familie van tekenfilmmakers. Vader Max en diens broers Dave en Louis waren met hun cartoonfiguurtjes Betty Boop en Popeye in de jaren dertig een belangrijke concurrent van de Disney-studio.

Toen Walt Disney Richard Fleischer persoonlijk benaderde voor de regie van de Jules Vernes-verfilming '20000 leagues under the sea' (1954), vroeg de regisseur eerst zijn vader om toestemming.

Ex-filmster Arnold Schwarzenegger, tegenwoordig gouverneur van Californië, heeft zijn condoleances overgebracht aan de familie van de 'ware Hollywood-legende'. Schwarzenegger speelde de hoofdrol in diens fantasyfilm 'Conan the destroyer' (1984).

[Novum]

Gerelateerde Artikelen