Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gorillaz mogelijk in eigen tekenfilm

Shownieuws

De virtuele hiphopgroep Gorillaz is binnenkort mogelijk te zien in een eigen tekenfilmserie. Bedenker Damon Albarn wil liever vandaag dan morgen beginnen.

De virtuele hiphopgroep Gorillaz is binnenkort mogelijk te zien in een eigen tekenfilmserie. Bedenker Damon Albarn wil liever vandaag dan morgen met het project beginnen. Dat meldt de Britse krant The Sun. Een anonieme bekende van de groep bevestigt in de tabloid dat de plannen voor de serie er zijn.

De band, die wordt gevormd door de tweedimensionale personages Noodle, 2D, Murdoc Nicals en Russel Hobbs, werd in 2000 in het leven geroepen door voormalig Blur-zanger Damon Albarn. Gorillaz scoorde hits met 'Clint Eastwood' en 'Feel good inc.'. Tijdens de uitreiking van de MTV Music Awards 2005 verschenen de bandleden via hun cartooneske alter ego's als hologramman op het podium voor een liveoptreden.

De tekenfilmserie zou niet zijn bedoeld voor kinderen, maar richt zich op wat oudere tieners. Het gerucht over de komst van de serie staat haaks op geruchten dat de band binnenkort uit elkaar gaat. Eerder deze week meldde de Britse krant The Mirror dat er een eind komt aan Gorillaz, omdat de bandleden zich willen richten op soloprojecten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen