Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dure 'Lord of the rings'-musical maakt weinig indruk

Shownieuws

De 21 miljoen euro kostende musicalversie van 'The lord of the rings' is 'saai' en 'een slachtoffer van zijn eigen hype', zo luiden de kritieken.

De 21 miljoen euro kostende musicalversie van 'The lord of the rings' is 'saai' en 'een slachtoffer van zijn eigen hype'. Zo omschreven theaterrecensenten de bijna vier uur durende voorstelling die vrijdag in première is gegaan in de Canadese stad Toronto. De musical is 'een magere imitatie van het boek en de film' en 'het bewijs dat geld niet garant staat voor kwaliteit', luidden andere kritieken op show. Dat meldt BBC News zondag.

De kleindochter van schrijver J.R.R. Tolkien vond de voorstelling wel geslaagd. "Alles wat ik belangrijk vind en het meest ontroerend in het boek heb ik in de show teruggezien", zei Rachel Tolkien.

De voorbereidingen op de productie hebben vier jaar in beslag genomen. Naar verluidt is de musical de duurste theaterproductie in de geschiedenis, met een cast van zeventig acteurs, zangers en muzikanten. Aanvankelijk zou de show in Londen in première gaan, maar bij gebrek aan een goede locatie werd de voorstelling verplaatst naar Canada. Begin volgend jaar is de musical alsnog in Londen te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen