Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Countryzanger Buck Owens (76) overleden

Shownieuws

Countryzanger Buck Owens is zaterdag in zijn woning in Bakersfield, in Californië, overleden. Hij is 76 jaar geworden. De doodsoorzaak is nog niet bekend.

(Novum/AP) - Countryzanger Buck Owens is zaterdag in zijn woning in Bakersfield, in de Amerikaanse staat Californië, overleden. Hij is 76 jaar geworden. De doodsoorzaak is nog niet bekend. Owens werd in 1993 geopereerd aan keelkanker en in 1997 met een longontsteking opgenomen in een ziekenhuis.

Owens carrière was een van de meest succesvolle in de countrymuziek. Hij scoorde meer dan twintig nummer 1-hits in de Verenigde Staten, waaronder 'I've got a tiger by the tail' en 'Love's gonna live here'. The Beatles namen in 1965 een cover op van zijn liedje 'Act naturally'. Ook presenteerde de zanger van 1969 tot 1986 de televisieshow 'Hee Haw', waarin countrymuziek en humor centraal stonden.

In 1992 keek Owens vooruit op zijn dood. "Ik wil herinnerd worden als een jongen die gewoon wat muziek maakte, die altijd zijn best deed en op tijd kwam, die schoongewassen was en altijd klaarstond om aan de slag te gaan, die wat liedjes heeft geschreven en een geweldige tijd had."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen