Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Baretta'-acteur platzak door rechtszaken

Shownieuws

Robert Blake is blut door alle rechtszaken. De acteur uit 'Baretta' is schuldig bevonden aan de moord op zijn vrouw en moet haar kinderen 25 miljoen betalen.

(Novum/AP) - Het faillissement van Robert Blake is een direct gevolg van alle rechtszaken waarin de acteur zich heeft verdedigd. Dat zei de 72-jarige acteur vrijdag tijdens een hoorzitting over zijn faillissementsaanvraag. De Amerikaan is schuldig bevonden aan de moord op zijn vrouw en moet haar kinderen compensatie betalen. De acteur uit 'Baretta' zegt daarvoor geen geld meer te hebben.

De 72-jarige Blake speelde jarenlang Baretta in de gelijknamige politieserie. De acteur werd vorig jaar aanvankelijk vrijgesproken van de moord op zijn echtgenote Bonny Lee Bakley, maar een jury bepaalde dat hij toch achter de moord moet hebben gezeten. Blake moet de kinderen van zijn vrouw 25 miljoen euro betalen. Vlak na dit vonnis vroeg hij faillissement aan. Hij zou een belastingschuld hebben van 1,4 miljoen euro en van zijn pensioen leven.

In de hoorzitting claimde de acteur dat de rechtszaken hem miljoenen hebben gekost. Blake huurde in totaal vier advocaten in. Dat zou hem bijna een half miljoen euro hebben gekost. Ook betaalde hij een onderzoeksteam van tien detectives om bewijzen te vinden van zijn onschuld. De kosten hiervan liepen volgens Blake op tot bijna zesduizend euro per maand. Ook zou hij voor hen enkele huizen en kantoren hebben gehuurd en auto's hebben gekocht.

In het verhoor door de advocaat van de kinderen zei Blake dat hij enkele verzekeringspolissen heeft geïnd, geld van zijn pensioenfonds heeft opgenomen en enkele huizen heeft verkocht om aan voldoende geld te komen. Volgens de raadsman had Blake aan het begin van zijn huwelijk meer dan 8,35 miljoen euro. Hij denkt dat de 72-jarige acteur het geld heeft weggesluisd om te voorkomen dat hij de kinderen moet betalen. Blake ontkent en zegt dat hij van plan is uit de schulden te komen door hard te werken. Tot nog toe zou hij nog niet aan werk zijn toegekomen omdat hij te veel tijd aan rechtszaken kwijt was.

Bakley werd op 4 mei 2001 vermoord, kort nadat ze met Blake had gegeten in een restaurant in Los Angeles. Volgens Blake is zijn vrouw in de auto neergeschoten toen hij terug naar binnen ging om zijn eigen pistool op te halen, dat hij in het restaurant had laten liggen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen