Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Boy George niet achter tralies voor drugsbezit

Shownieuws

Boy George hoeft niet de gevangenis in. De 44-jarige zanger moet in ruil daarvoor zijn drugsverslaving onder controle krijgen in een Britse afkickkliniek.

(Novum/AP) - Boy George hoeft niet de gevangenis in. De 44-jarige zanger moet in ruil daarvoor zijn drugsverslaving onder controle krijgen in een Britse afkickkliniek. Verder krijgt de Brit een werkstraf van vijf dagen en een boete van 840 euro. Dat is de uitkomst van het akkoord dat de zanger woensdag heeft gesloten met de Amerikaanse justitie. George hing een gevangenisstraf van vijfenhalf jaar boven het hoofd wegens drugsbezit.

Boy George, die in de jaren tachtig bekend werd met de band Culture Club, verscheen woensdag voor een Amerikaanse rechtbank. In december werd de rechtszaak uitgesteld, omdat de zanger in Engeland zat.

Op 7 oktober kreeg Boy George bezoek van de politie in zijn appartement in Manhattan, nadat hij het Amerikaanse alarmnummer 911 had gebeld. De zanger dacht dat iemand in zijn woning aan het inbreken was. Agenten troffen in de woning geen inbreker aan, maar vonden wel cocaïne.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen