Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Treble blijft zichzelf op Songfestival

Shownieuws

De trommelaarsters van Treble wilden pas meedoen aan het Nationaal Songfestival toen bleek dat zij zichzelf konden blijven. "We kunnen onze eigen liedjes doen."

(Novum/Faceculture) - De trommelaarsters van Treble hebben pas ingestemd met deelname aan het Nationaal Songfestival toen bleek dat zij zichzelf konden blijven. "We kunnen onze eigen liedjes doen", verklaart zangeres Niña in een interview met persbureau Novum Nieuws. "We krijgen niet allemaal dezelfde choreograaf en styliste. Dan kan het programma ons ook niet breken."

De meiden van Treble wisten niet meteen of het verstandig was mee te doen, toen ze werden gevraagd door de organisatie van het Songfestival. "De laatste tijd is het festival toch wat minder geworden", vindt Treble-lid Djem. "Ze hebben wel gezegd dat ze het wat moderner en stoerder gaan maken." Een andere reden voor de twijfel was de hogere kwaliteit van de concurrentie. "Er is een betere inbreng," vindt Djem, "want er doen in de finale maar drie bands mee."

Tijdens het Nationaal Songfestival zondag zingen Treble, Behave en Maud ieder drie liedjes. De vakjury kiest van elke artiest één liedje, dat nog eens moet worden vertolkt. De kijkers bepalen daarna via televoting en sms welke artiest in mei naar het Eurovisie Songfestival in Athene gaat.

Treble zingt de nummers in een eigen fantasietaal. "Die taal en percussie zijn iets aparts. We hopen daarmee op te vallen, ook in het buitenland", zegt groepslid Caroline. "In de loop der jaren krijgen woorden hun betekenis. Sjeisjei is 'je lekker voelen', keramoesj is 'je minder lekker voelen'."

De dames begonnen in 1995 als straatmuzikanten. Treble scoorde de hit 'Ramaganana'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen