Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mary J. Blige dichter bij God na dood Aaliyah

Shownieuws

De dood van zangeres Aaliyah bracht Mary J. Blige dichter tot God. "Door God te leren kennen, kwam ik ook dichter bij mijzelf", zegt ze tegen Novum Nieuws.

De dood van zangeres Aaliyah bracht Mary J. Blige dichter tot God. Dat vertelt de Amerikaanse hiphopartieste in een interview met persbureau Novum Nieuws. "Door God te leren kennen, kwam ik ook dichter bij mijzelf." Blige werd doodsbang toen de 22-jarige Aaliyah in 2001 bij een vliegtuigongeluk om het leven kwam. "Haar dood was mijn 'wake-up-call' voor een beter leven."

Sinds haar kindertijd wist Blige dat iets 'groters' haar in de gaten hield: God. Tijdens haar drugsverslaving bad zij dat God iemand zou sturen die echt van haar zou houden. "Iemand die niet bang was mij te dwingen een beter mens te worden", legt Blige uit. "Hij stuurde mij die persoon in de vorm van degene die nu mijn echtgenoot is."

Muziekproducer Kendu Isaacs, met wie zij in 2003 trouwde, opende de wildebras de ogen: zij ging met de verkeerde mensen om. "Die mensen zeiden dat ze van mij hielden. Maar ze zeiden: drink zo veel als je wilt, ga naar bed met wie je wilt, je bent jong. En dat deed ik. Ik werd gek." Volgens Blige werd zij door de hielenlikkers om haar heen een slechter mens. "Als je door slechte dingen wordt omringd, word je zelf slecht."

Blige brak in 1992 door met het album 'What's the 411', waarbij zij werd geholpen door Sean Combs, ook bekend als rapper Diddy. Hij gaf haar de bijnaam 'Koningin van de hiphopsoul'. Blige scoorde in Nederland met een cover van het Stevie Wonder-nummer 'As', waarop ze met George Michael is te horen. Haar nieuwe single 'One' komt volgende maand uit in Nederland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen