Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Weinig beroemdheden in de raad

Shownieuws

Politieke ambities van beroemdheden zijn ook dit jaar gefnuikt. Zo wist Johan Vlemmix geen enkele zetel te veroveren in Amsterdam en Eindhoven.

Politieke ambities van beroemdheden zijn ook dit jaar gefnuikt. Entertainer Johan Vlemmix wist met zijn Partij van de Toekomst geen zetels te veroveren in de twee steden waar hij meedeed, Amsterdam en Eindhoven. In Hilversum stemden 546 mensen op de vroegere televisiepresentatrice Léonie Sazias, nummer twee op de lijst van de Democratisch Liberale Partij Hilversum. Alleen de lijsttrekker werd gekozen.

Jos Brink was lijstduwer bij Amsterdam Anders/De Groenen. Die partij leek aanvankelijk een zetel te behalen, maar dat is twijfelachtig in afwachting van de definitieve telling van de stemmen.

De grote verliezer in Utrecht was Leefbaar Utrecht. Deze mede door dj en zanger Henk Westbroek opgerichte stadspartij zakte van veertien zetels naar drie. Wel is Westbroek in de raad gekozen met 1395 voorkeursstemmen. De lijstduwer is niet van plan zijn zetel op te eisen.

Weerman Peter Timofeeff en cabaretier Vincent Bijlo hadden meer succes. Timofeeff is met 495 voorkeursstemmen in de raad van Zeist gekozen. Hij is lid van de lokale partij Seyst.nu. In Bunnik was Bijlo lijstduwer van Perspectief 21. Hij werd niet gekozen, maar met zes zetels was zijn partij de grote winnaar in de gemeente.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen