Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Turks fruit' slaat de vleugels uit

Shownieuws

Er komt een internationale versie van de rockmusical 'Turks fruit'. Producent Robin de Levita is van plan de voorstelling onder meer naar New York te brengen.

Er komt een internationale versie van de Nederlandse rockmusical 'Turks fruit'. Producent Robin de Levita is van plan de voorstelling onder meer in New York op de planken te brengen. Schrijver Jan Wolkers is overtuigd van de internationale allure van de voorstelling. "Mijn woorden zullen als zelf gevouwen vlinders op 42nd Street neerdalen."

Robin de Levita Productions heeft voor de hele wereld de rechten verworven van de rockmusical. "Ik zie enorme internationale potentie in dit project," laat De Levita weten. Met de Nederlandse producent Beeldenstorm en auteur Wolkers werd dinsdag het contract getekend.

'Turks fruit' is gebaseerd op een boek van Wolkers, dat gaat over de dramatische liefde tussen een kunstenaar en zijn grote liefde Olga. Het verhaal werd in 1973 verfilmd met Rutger Hauer en Monique van de Ven. In de Nederlandse musicalversie spelen Antonie Kamerling en Jelka van Houten de hoofdrol.

De musical ging in november in première en is nog tot eind april in diverse theaters in Nederland te zien. Daarna wordt de voorstelling van 3 tot en met 15 mei gebracht in het Pepsi Stage Theater in Amsterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen