Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Morgan Freeman vindt acteerwerk krijgen lastig

Shownieuws

"Acteren is niet moeilijk. Het is moeilijk om een rol te krijgen." Dat zei acteur Morgan Freeman bij de uitreiking van zijn Spencer Tracy Award.

(Novum/AP) - "Acteren is niet moeilijk. Het is moeilijk om een rol te krijgen." Dat zei acteur Morgan Freeman bij het in ontvangst nemen van zijn Spencer Tracy Award. De prijs voor uitmuntende prestaties in de filmwereld werd hem toegekend door een commissie van de University of California in Los Angeles (UCLA). De 68-jarige acteur zei vereerd te zijn met de prijs, die eerder werd toegekend aan Michael Douglas, Denzel Washington, Tom Hanks en Anthony Hopkins. "Het is magisch om deel uit te maken van deze groep respectabele acteurs."

Freeman had in de eerste jaren van zijn carrière moeite met het vinden van werk, maar was daarna in verschillende bekende films te zien. Voor zijn rol in 'Million dollar baby' in 2004 kreeg hij een Oscar. Hij werd genomineerd voor de films 'Street smart', 'Driving miss Daisy' en 'The Shawshank redemption'.

De award is vernoemd naar acteur Spencer Tracy, die bekend werd in de jaren dertig. Tracy won vele prijzen, waaronder twee Oscars in 1938 en 1939. Hij overleed in 1967. Tracy onderscheidde zich door naturel te spelen, vindt de commissie die de prijs uitreikt. "Wij vinden dat hetzelfde gezegd kan worden over Morgan Freeman", laat een woordvoerder van de commissie weten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen