Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Carice van Houten niet altijd gelukkig door succes

Shownieuws

Succes betekent voor actrice Carice van Houten niet automatisch dat ze gelukkig is. Ze komt om in het werk, maar kan daar niet altijd evenveel van genieten.

Succes betekent voor actrice Carice van Houten niet automatisch dat ze gelukkig is. Dat zegt ze in een interview met de Mikro Gids. Van Houten is vanaf donderdag te zien in de nieuwe Nederlandse speelfilm 'Ik omhels je met duizend armen', naar een boek van Ronald Giphart. Van Houten komt om in het werk, maar zegt daar niet altijd evenveel van te kunnen genieten.

De actrice speelde direct na de opnamen voor 'Ik omhels je met duizend armen' in Paul Verhoevens 'Zwartboek', om daarna het toneel op te gaan in 'Driekoningen'. "Ik heb de laatste tijd zo veel gewerkt, dat ik het spelen af en toe niet meer leuk vind", zegt Van Houten. "Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn."

Na het toneelstuk, dat nog tot half april te zien is, is de 29-jarige actrice acht maanden vrij. "Wat ik dan ga doen? Uitrusten, mijn vrienden zien en verder zie ik het wel", zegt ze. Uiteindelijk hoopt Carice het acteren te kunnen integreren in een huisje-boompje-beestjeleven. "Ik wil ooit kinderen, ik ben geen 16 meer en moet daar nu toch over nadenken."

'Ik omhels je met duizend armen' is de laatste film die regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen voor zijn overlijden maakte. Carice speelt Samarinde, de vriendin van Giph (Tijn Docter). Als Giphs moeder sterft, komt zijn relatie met Samarinde onder spanning te staan. 'Zwartboek' gaat in het najaar draaien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen