Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nationaal Songfestival 2006 live op Radio 2

Medianieuws

Het Nationaal Songfestival 2006 wordt zondag 12 maart live uitgezonden op Radio 2. Naast de live-uitzending van 21.00 tot 23.00 uur, presentaart Hans Schiffers een uitgebreide voorbeschouwing (20.00 tot 21.00 uur) en Hijlco Span de nabeschouwing (23.00 tot 1.00 uur). Met interviews, commentaar en veel muziek van de deelnemers. Het Nationaal Songfestival komt live vanuit de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Deelnemende artiesten aan deze finale zijn Treble, Behave en Maud. Het evenement wordt op radio en tv gepresenteerd door Paul de Leeuw. De NOS zendt het Nationaal Songfestival ook op Nederland 2 uit van 21.00 tot 23.00 uur.
 
Tijdens het festival treedt meidengroep Treble, bekend van de hit Ramaganana, op met nummers in typische Treble-taal. De pop/rockformatie Behave komt met Engelstalige rocknummers. Zangeres Maud brengt drie up-tempo nummers ten gehore. Een vakjury kiest vervolgens per artiest de beste van drie songs. Het publiek kan daarna via SMS en televoting bepalen welke artiest Nederland mag vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2006 in mei in Athene. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen